Jump to content

Merida Mission CX

2020. 03. 31. 22:14

A Merida Mission CX, mint a nevéből is sejthető, egy cyclocross kerékpár, de az új piaci igényeknek megfelelően úgy tervezték, hogy más területeken is megállja a helyét. Mostanában egyre népszerűbbek az országúti-szerű, terepen használható kerékpárok, így a Merida már nem csak egyféle kerékpárt kínál erre a területre, a Silex mellett a Mission CX is bizonyos korlátok között alkalmas ilyen felhasználásra.

 

A Merida technológia szempontjából a lehető legtöbbet kihozta ebből a vázból, PROLITE 66 triplán húzott alu csövekből épül fel, a fejcső tapered, a bovdenek belül futnak és átütőtengelyes hátsó kerekekkel kompatibilis. Az F-mount-os sárvédőkonzolok pedig már árulkodnak arról, hogy nem csak cyclocross felhasználásra szánja a gyártó. A villa kőkemény karbon, a maximális hatékonyság elvének megfelelően tervezték.

A kerekek átmenőtengelyesek, a Mission CX elöl 100×12 mm, hátul 142×12 mm kerékagyakkal kompatibilis. A felnik saját márkásak, Merida Expert CC névre hallgatnak, a specialitásuk, hogy a felhasználásnak megfelelően szélesek, 23 mm a belső szélességük, nehezebb velük felütéses defektet szerezni és a gumi is stabilabban áll rajtuk oldalirányban. Maxxis Mud Wrestler külsőkkel érkezik a bringa, amik a nevükből adódóan sárra készültek, de a valóságban bármilyen terepen megállják a helyüket. Az érdekesség velük kapcsolatban az, hogy az UCI cyclocross szabályainak megfelelve elméletben 33 mm szélesek (ez is van rajtuk), de a valóságban 36 mm-t mértem, ami világkupákon már lehet problémát jelentene.

 

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)