Jump to content

Bryton Rider 750

2021. 08. 02. 18:27

A Bryton Rider 750 egy széles körben használható kerékpáros computer, amibe a távol-keleti gyártó rengeteg tudást sűrített, mint például színes érintőképernyő, helykeresés hangalapon, navigáció és okosgörgő vezérlés. A sok hasznos funkció és innovatív fejlesztés viszont még hiányosságokkal küzd, amiken javítani kell, itt fontos megjegyezni, hogy a tesztidőszak alatt is folyamatosan érkeztek frissítések javításokkal.

 

Tavaly novemberben mutatta be a Bryton a legújabb kerékpáros computerét a Rider 750-et, amiről akkor mi is beszámoltunk. Utána hamarosan kaptunk egyet hosszabb távú tesztelésre, aminek a tapasztalatait most megosztanánk veletek.

 

A dobozból kivéve egyből feltűnt, hogy ez már nem az a Bryton, amit eddig megszoktam (négy Bryton computerem volt eddig), más dizájn, más kialakítás, más tapintás, minőségibbnek tűnik, mint az előző generációk. Legjobban a kijelző üvege tetszett, talán azért mert kicsit a mobilom kijelzőre emlékeztet. Tudtam, hogy azonnal frissíteni kell majd a computert, mert még vannak problémák a gyári szoftverrel, amit folyamatosan javítanak, így egy töltéssel kezdtem a kapcsolatunkat és közben frissítettem a Bryton Active alkalmazást a telefonom is. Párosítás után frissítettem a computer szoftverét is, aztán következett a Rider 750 hozzám igazítása. Őszintén szólva nem volt hangulatom végig beállítani a mezőket, annyira problémás volt még az elején, meg aztán kint úgyis téli kesztyűs idő volt – és mit akarok én ilyen időben érintőképernyőt használni crossozás közben – ezért egy időre visszakerült a dobozába. Mondjuk eleve nem értem ezt az érintőképernyős dolgot a kerékpáros computereknél, alig van előnye a hátrányaihoz képest, nem bírja az esőt, az izzadságot, a sarat, lassabb mint a gombnyomás, egyedül a navigációs funkcióknál lehet különösképpen értékelni.

 

Pihent vagy két hónapot a dobozában mire újra elővettem a Bryton Rider 750, újabb frissítések érkeztek és láss csodát, a mezők beállítása pillanatok alatt elvégezhető volt az alkalmazásból. Ilyenkor azért felmerült bennem, hogy úgy került a computer a piacra, hogy a szoftver még nem állt készen teljesen, én vártam volna még a gyártó helyében vele és nem a fogyasztókkal teszteltettem volna.

Profi edzőtárs

Elég komoly tudást pakolt a Bryton a Rider 750-be, gyakorlatilag minden adatot ki tud jelezni és minden szenzorral (pulzus, sebesség, pedálfordulat, teljesítmény) kompatibilis, ami a kerékpáros sportoláshoz szükséges, sőt a teljesítményadatoknál elég sokat fejlődött az előző generációhoz képest. 3 különböző kerékpár profilt tud kezelni, a kijelzőn egyszerre 12 adat fér és több oldalt be lehet állítani, személy szerint nem ismerek olyan bringást, aki ennyi adatot használna, szóval bőven túlteljesíti az igényeket.

Maga a menürendszer is már egy modern kerékpáros computeré, átgondolt, jól néz ki, kicsit a konkurenciára emlékeztet . Az érintőképernyővel remekül lehet navigálni a menüpontok között, de arra azért készüljünk fel, hogy az érzékenysége egy jobb telefonétól elmarad. És ha már a telefon került szóba, akkor a Bryton Active alkalmazáson keresztül gyakorlatilag minden beállítható a computeren, ami azért már a két eszköz kijelzőméret-különbségéből adódóan is sokkal egyszerűbb.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)