Jump to content

Bevállalod a Hegyek Poklát?

2017. 05. 31. 19:48

Harmadik alkalommal rendezik meg most vasárnap a Hegyek Pokla MTB Maratont. Az Északi-Vértes meredek emelkedőkkel, technikás szakaszokkal teli erdei útjain teheti próbára a tudását az, aki elindul a versenyen.

A verseny központja a mogyorósbányai focipályán lesz, amit megközelíteni a 10-es számú főúton lehet, az Esztergomtól 8 km-re levő Tát városon belül Mogyorósbánya felé kell kanyarodni.

A résztvevők három távon mérhetik össze az erejüket, ami a gyakorlatban egy, két vagy három kört jelent. Az első kör 26 km-es, ez a rövidtáv, a második kör, a középtáv 46 km-es, míg a hosszútáv 66 km. A rajtokra 10 órakor kerül sor, a 66 km-es menetre jelentkezők kezdenek, majd 10 perces csúszásokkal indulnak a közép- és rövidtáv futamai. 11-től ovis és kisiskolás futamokra is sor kerül.

Mivel az előnevezés már lezárult, a helyszínen lesz még mód jelentkezni 8.00 és 9.45 között. A részvétel költsége a helyszíni nevezés esetén 6500, 7000 és 8000 Ft-ba kerül, attól függően, hogy a rövidebb vagy hosszabb távról van szó.

Olimpiai Ötpróba

A III. Hegyek Pokla MTB Maraton része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes eseményeken különböző távok teljesítésért pontokat kapsz, melyeket az egész program ideje alatt, egészen a 2020-as Olimpiáig gyűjtheted, és garantált ajándékokra válthatod. A Hegyek Pokla távjaiért az alábbi pontok járnak: 66 km-es távért 4 pont, a 46 km-ért 3 pont, míg a 26 km-ért 2 pont.

További információt az esemény honlapján találhatsz.

(Forrás: kerekparoselet.hu; kulloszaggatok.hu)