Jump to content

Társas vadászatok miatt ezeken a helyeken lesznek lezárva a hegyi ösvények

2017. 11. 09. 20:01



A vadállományok “szabályozását" az állatok kilövésével oldanák meg az erdészetek. Ezeket a hajtóvadászatokat novembertől februárig tartják, ami miatt bizonyos területeket időszakosan le kell zárni. Ezek a változások a hegyi bringásokat is érintik.

A parkerdő.hu oldalon olvasható az alábbi közlemény:

Társas vadászatok időpontjai 2017-2018

A társas vadászatok helyszíne időjárásfüggő, gyakran a vadászat előtti napokon derül ki, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. kéri az erdőbe indulókat, legyenek szívesek a vadászatok előtti napokon figyelemmel kísérni honlapunkat a pontos helyszínt illetően!

 A késő őszi és téli vaddisznó hajtóvadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány szinten tartására, szabályozására. Február végéig rendszeresen folynak a vadászatok, melyre az előkészületeket már hónapokkal korábban megtették az erdészetek. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőleg a kirándulni vágyók által leginkább kedvelt turista utakat ne zavarja a vadászat. Természetesen egyes esetekben egy-egy út és terület rövidebb-hosszabb ideig történő lezárása elkerülhetetlen. Fontos, hogy a kirándulók a szakembereink útmutatását elfogadják, és kellő türelmet tanúsítsanak, ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.

A korlátozások a Budai-hegység, Gerecse, Gödöllői-dombság, és a Pilis területeire vonatkoznak, de az aktuális időpontokról és az érintett utakról, ösvényekről bringázás előtt INNEN informálódj!

(Forrás: kerekparoselet.hu; parkerdo.hu; pixabay.com)