Jump to content

Félsziget Kupa, Tihany

2018. 03. 26. 18:31

A sok-sok téli edzés után az országútisok többsége minden márciusban tűkön ülve várja a Félsziget Kupát, amivel hivatalosan is elkezdődik az adott év országúti versenyszezonja. Ez idén sem volt másképp, először Tihanyban mérhették fel erejüket a vékony gumikon száguldozók. Bár az időjárás kicsit megviccelt mindenkit, téli évszakra emlékeztető idő fogadta a versenyzőket.

Az óraátállítás miatti korábbi rajt és az időjárás előrejelzés tévedése miatt az első pár rajtban indulóknak erősen az arcukra fagyott mosoly, éppen csak nulla fok fölé emelkedett a levegő hőmérséklete, ennek ellenére többeket lehetett látni vékony öltözetben rajthoz állni.A legelső indulók az U13-as fiúk és az U15-ös lányok voltak, nekik mindössze két kiskört (8 km) kellett megtenni a Tihanyi-félszigeten. A fiúknál Pakot András Gusztáv (KTC) nyert 20 másodperces előnnyel Hancz Tamás (Szenyor SzKSE) és a 3. helyezett Lernyei Samu (Hungaro Fondo) előtt. A lányoknál papírforma győzelem született, a tavaly is már remeklő Fischer Fanni könnyedén nyerte a futamát, míg a 2. helyet Fedor Maja, a 3.-at pedig Kőszegi Bianka (KSI) szerezte meg.

A következő rajtolók már a felnőttekhez hasonlóan a teljes körön (12 km) versenyeztek. Az U15-ös fiúkra és WU17-es lányokra egyaránt két kör várt, de a szervezők egy perces különbséggel külön indították ezt a két kategóriát, hogy ne zavarják egymást verseny közben. A fiúknál a Győri Atlétikai Club kiválósága, Magyar Gergő, mutatott be egy komoly szökést, melynek eredményeképpen közel két és fél perc előnnyel megnyerte a korosztályát. A második helyen Fischer Márk (Hungaro Fondo) ért célba, a harmadik helyet pedig Bán Benedek (Szekszárdi SZKE) szerezte meg. Az U17-es lányoknál hárman értek együtt az utolsó 500 méterre, közülük Kovács Judit (KONTENT-DKSI) indította támadását a legjobb időben és nyerte meg a futamát, a 2. helyért pedig Neubauer Eliza (SZINGO-Fehérvár) és Bali Sára (Salgótarjáni HKE) vívott óriási küzdelmet, melyet végül centikkel a fehérvári versenyző nyert meg.

(Forrás: bikemag.hu)