Jump to content

Alberto Contador és Ivan Basso a Tour de Hongrie-n

2018. 08. 06. 23:41

A világ egyik legsikeresebb és legismertebb kerékpárosa, a spanyol Alberto Contador és egykori klubtársa, jó barátja, az olasz Ivan Basso augusztus közepén Magyarországra jön. Az utazás apropóját az általuk alapított csapat, a Polartec-Kometa Tour de Hongrie-n való részvétele szolgáltatja.

Alberto Contador a kerékpársport egyik valaha élt legsikeresebb versenyzője, aki pályafutása során kétszer megnyerte a Tour de France, kétszer a Giro d’Italia és háromszor a Vuelta a Espana versenyét. Ezzel egyike annak a hat legendás kerékpárosnak, aki képes volt a győzelemre mindhárom nagy háromhetesen. Contador hét Grand Tour-sikere az örökrangsorban a negyedik helyet jelenti számára.

Alberto Contador 2003 és 2017 között íródó pályafutása során szerepelt az ONCE-Euroski, a Discovery Channel, az Astana, a Saxo Bak-SunGard és a Trek-Segafredo együttesében. A élsporttól való visszavonulása után sem távolodott el a kerékpársporttól, alapítványa, az Alberto Contador Fundacion segítségével életre hívta a Polartec-Kometa kontinentális kerékpáros klubot, amely a tehetséges fiatal kerékpárosok menedzselésében veszi ki a részét.

A spanyol csillag várhatóan a helyszínen tekinti meg a Tour de Hongrie egyik szakaszát, ahogyan hazánkba érkezik a Polartec-Kometa másik tulajdonosa, a kétszeres Giro d’Italia-győztes olasz sztár, Ivan Basso is. A spanyol csillag várhatóan a helyszínen tekinti majd meg a Tour de Hongrie középső szakaszát, Ivan Bassóval pedig a verseny kezdete előtt a csapat sportmenedzsereként találkozhatunk majd.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: bikemag.hu)