Jump to content

La Vuelta 2018

2018. 09. 20. 21:38

Nem szolgált meglepetéssel vasárnap este Madridban a Vuelta a Espana 100,9 kilométeres záróetapja: a sprinterek viadalából Elia Viviani (Quick Step Floors) került ki győztesként. Az utolsó szakaszra a megkülönböztető trikók versenyeiben sem maradt már eldöntetlen kérdés, így nem volt hátra más, mint az ünneplés. 

Elia Viviani még úgy is elsőként haladhatott át a célvonalon, hogy két kilométerrel a szakasz vége előtt elvesztette felvezető embereit. Az olasz bajnok harmadik szakaszgyőzelmét aratta, miközben Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) negyedszer lett második a három hét során. A világbajnok egyébként nagy valószínűséggel ezen a szakaszon versenyzett utoljára a szivárványos mezben.

Összetettben tehát nem történt változás, Simon Yates (Mitchelton- Scott) problémamentesen célba ért, s ezzel immáron hivatalosan is a Vuelta a Espana győztesének mondhatja magát. Még a 20. szakaszon cserélt gazdát a kombinációs versenyért járó fehér trikó: bár tényszerűen korábban sem Alejandro Valverde (Movistar), sem az utolsó szakaszon Yates nem viselte – helyettük Miguel Angel Lopezen (Astana) volt -, azért érdemes megemlíteni, hogy végül ezt is a brit versenyző vihette haza. Az utolsó két hegyi szakaszon a dobogóról lecsúszó Valverde a pontverseny elsőségéért járó zöld trikóval vigasztalódhatott, míg Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) nem csak az idei spanyol körverseny (egyik) szökevénykirálya, de hegyi királya is lett.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)