Jump to content

Ilyen lesz a magyar futam

2019. 11. 16. 07:48

Komoly körversenyhez méltó gálán mutatták ma be a 2019-es Tour de Hongrie, azaz a magyar kerékpáros körverseny útvonalát, amire június 11. és 16. között kerül majd sor.

A prezentációra a Budapest Music Centerben került sor, élő televíziós közvetítéssel, amire természetesen júniusban is számíthatunk majd, hiszen Magyarországon ebben az évben is élő közvetítéssel jelentkezik majd minden nap az M4Sport. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: keddtől vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők. Sőt, az utolsó két szakaszon másfél órás élő közvetítésre is sor kerül a nemzetközi sportcsatornán!

A 2019-es verseny számokban: a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig. A siófoki prológ mellett idén is négy teljes és két félszakasz vár a versenyzőkre, a Tour de Hongrie több mint 100 települést érint majd és 12 város ad otthont szakasz rajtjának vagy céljának.

A kategória ismét 1.1-es, azaz profi csapatok is képviseltetik majd magukat. Magyar részről kontinentális csapatunk, a Pannon Cycling Team és a nemzeti válogatott indulhat majd, valamint azok a versenyzőink, akik külföldi kontinentális vagy pro kontinentális csapatukkal érkeznek.

A gálát a Tour de Hongrie 40 éves jubileuma alkalmából történeti áttekintés színesítette, 1925-től érdekes sztorik elevenedtek fel a színpadon, korábbi győztesek és leszármazottaik vehettek át díjakat.

A főszervező, Eisenkrammer Károly mellett megszólalt Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is. Az államtitkár-asszony is kiemelte a Tour de Hongrie egyre növekvő jelentőségét Magyarország számára:

A sportrajongók a Tour de Hongrie-ra hasonlóan büszkék lehetnek már, mint a nagy körversenyeket rendező nemzetek lakói a Tour de France-ra, Giróra, Vueltára. A verseny nemcsak az országimázs, hanem a testmozgás népszerűsítése szempontjából is nagyon fontos. A 890 kilométeres Tour de Hongrie-t nézve egyre többen kedvet kapnak ahhoz is, hogy saját határaikat is tovább tágítsák a sportban.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)