Jump to content

V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny

2019. 12. 11. 07:58

Augusztus 11-én új rajt-cél helyszínnel és egyedi díjazással várják az V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny részvevőit. A pálya a tavalyihoz képest csak a rajthelyszínben változik, idén a Csillag Erőd melletti terület ad otthont a versenynek.

2019-ben sem marad el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, az elmúlt években az amatőr kerékpárosok köreiben népszerű kerékpárversenyt augusztus 11-én rendezik immáron ötödik alkalommal. A távok a tavalyiakhoz képest változatlanok, 97 és 45 km-es távokat kell teljesíteni az indulóknak, viszont a rajt-cél terület megújul, a komáromi Csillag Erőd mellől rajtolnak és érkeznek majd a versenyzők.

Mindkét táv 10 órakor lassú rajttal indul el Komáromból és városból kiérve kezdődik az éles verseny. A hosszútáv indulói 97 km-t tesznek meg 640 méter szintkülönbséggel, a rövid távosoknak pedig 45 km 188 méter szintkülönbséggel lesz a penzum. Érdekesség, hogy a hosszútáv érinteni fogja a 2020-as Giro d’Italia útvonalát, így mindenki kipróbálhatja magát ezeken a szakaszokon, ahol a profik is jövő májusban tekerni fognak.

Az V. Brigetio Országúti Mezőnyverseny egyben az AKESZ sorozat 12. fordulója, Ötpróba rendezvény és a Magyar Rendészeti Szervek Országos Bajnoksága is. Ezenkívül a tavalyi évhez hasonlóan az egyéni versenyen felül csapatverseny is lesz, minden legalább 8 főt nevező csapat részt fog venni ezen, a legjobb 8 fő idejét összeadják és az első három csapatot különdíjazásban részesítik.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)