Jump to content

Northwave Revolution országúti cipő

2019. 12. 25. 22:06

A Northwave legújabb felső-középkategóriás országúti cipője, a Revolution, is megérkezett hozzánk, mely egyedi megjelenésével az idei év legjobb dizájnnal rendelkező országúti cipő díjára pályázik. Persze nem csak külsőben nyújt extrát a Revolution, hanem megjelenéséhez méltó technikai tartalommal is felvértezte az olasz gyártó.

A Revolution elődje az Evolution Plus egy igen közkedvelt modell volt a teljesítményorientált kerékpárosok körében, ami valószínűleg az utódnál sem lesz másképp hiszen megőrizte az előd előnyös tulajdonságait, sőt még rá is tett egy lapáttal.

A Northwave a Revolution talpába a Morph Carbon 12 AAS karbon betétet építette be a stopli alá, mely extra merev (12.0-s merevségi index) kivételének köszönhetően hajtás közben minden energiát tovább ad a pedálnak, így nem arra fog elmenni az erőnk, hogy a cipő talpát hajlítgassuk (kevesen tudják, de kerékpározás közben az egyik legfontosabb dolog hatékonyság szempontjából a merev talpú cipő, lehet bármilyen hatékony bringánk, ha a cipő nem az, folyamatosan pocsékolni fogjuk az energiánkat).

A merev talp viszont gyorsan tönkre tudja tenni a talpunkat (nem arra “tervezték” a lábunkat, hogy extra merev karbon lapon álljunk), de nem a Revolution-nél, a Northwave anatómiai lábboltozat alátámasztást (Anatomical Arch Support®) használ ebben a modellben, ami nem engedi lesüllyedni a lábboltozatunkat kerékpározás közben, ezáltal megóvva azt az elfáradástól és hosszútávon a kóros elváltozástól.

(Forrás: bikemag.hu)