Jump to content

Legendák hazánkban

2020. 06. 26. 14:40

A világbajnok Mads Pedersen és a négyszeres Grand Tour-győztes Vincenzo Nibali csapata, a Trek-Segafredo indul a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

Az amerikai World Tour-istálló az eredeti, májusi időpontban is rajthoz állt volna a magyar körversenyen, és a szervezők pénteki bejelentése szerint ott lesz a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, augusztus 29. és szeptember 2. között sorra kerülő viadal mezőnyében.

A dán világbajnok várhatóan az ugyancsak augusztus 29-én kezdődő Tour de France-on szerepel majd, az olasz klasszis fő versenye viszont a Giro d’Italia lesz, így – mint a Tour de Hongrie honlapján kiemelték – remekül szolgálhatná felkészülését a magyar körverseny.

A Trek-Segafredo keretének a többi között tagja még a tavaly a Kometa Cycling Team színeiben az összetettben hatodik spanyol Juan Pedro López, vagy épp az olasz Matteo Moschetti, aki – ugyancsak Alberto Contador és Ivan Basso csapatának színeiben – 2018-ban szakaszt nyert a Tour de Hongrie-n.

A viadalon már hivatalos az ugyancsak World Tour-csapat holland Jumbo-Visma indulása, akárcsak a prokontinentális olasz Androni Giocattoli-Sidermec, valamint a spanyol Kometa-Xstra, a szlovén Adria-Mobil és a csíkszeredai Team Novák részvétele.

A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia.

(Forrás: lokal.hu/ fotó: pixabay.com)