Jump to content

Tour de France hírek

2020. 09. 12. 19:26

A Francia Körverseny címvédője a célba érve a kormányára görnyedve kapkodta a levegőt. A viadal tizenharmadik szakaszán Egan Bernal nem tudta tartani a lépést a sárga trikós Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) és Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) kettősével.

Az Ineos-Grenadiers kapitánya harminckilenc másodperc hátránnyal ért célba a verseny éllovasához képest, így visszacsúszott az összetett harmadik helyére és a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is elvesztette.

„Minden tőlem telhetőt megtettem. A többiek egyszerűen erősebbek voltak nálam. Az az érdekes, hogy a szakasz után megnézve a számaimat, remek eredményeket láttam. Egész nap jól éreztem magam, Roglic és Pogacar sokkal jobb erőben vannak” – mondta Bernal nem sokkal a célba érkezést követően.

A brit csapat továbbra is abban bízik, hogy a verseny harmadik hetén, az Alpokban, Bernal kiosztja majd a perceket a hosszabb és jóval magasabb emelkedőkön.

„Látnunk kell, hogy mi fog történni az elkövetkezendő napokban. Egyelőre szakaszról szakaszra gondolkozunk. Továbbra is koncentráltnak kell maradnunk. Nem adom fel, a végsőkig küzdeni fogok. Magas szinten kell tartanunk a morált és mindent meg kell tennünk a győzelemért” – zárta gondolatait a kolumbiai kerékpáros.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)