Jump to content

Strade Bianche 2021

2021. 03. 07. 07:52

Mindkét magyar versenyző befejezte a tegnapi Starde Bianchét, igaz Peák Barna hivatalosan limitidőn túl ért célba. De célba ért, és elnézve a végeredményen szereplő sok DNF-et, ez sem kis teljesítmény. – írta az ES Bringa blog.

Hatalmas versenyt hozott az egyik legnépszerűbb egynapos, a Strade Bianche, melyet két elsöprő erejű, brutális támadásának köszönhetően Mathieu Van der Poel nyert meg. Julian Alaphilippe lett a második, Egan Bernal pedig megjött harmadiknak. A két magyar versenyző is nagyszerűen szerepelt az immár klasszikussá érő toszkánai versenyen.

Főleg annak fényében, hogy Barna saját elmondása szerint a rajttól kezdve nyélen ment, és segítette a csapattársait, vagyis nem kevés energiát tett bele a verseny elejébe. A Team BikeExchange versenyzője 30.52 hátránnyal jött meg, limitidőn túl, de letekerte pályafutása első Stradéját, amiért természetesen hatalmas gratuláció jár neki. Peák Barna egyébként negyedszer állhatott rajthoz egy ilyen rangos egynaposon, hisz az előző idényben a Gent-Wevelgemen, a Liégen és a Flèche Wallonne-on is ott volt.

(Forrás: bringasport.hu / fotó: pixabay.com)