Jump to content

Burgenlandban bringázni jó!

2016. 05. 13. 09:59

2500 kilométernyi kerékpárút, TOP kerékpártúrák, profi E-bike infrastruktúra, hosszútávú gyalogtúra útvonalak: alpannonia®, Tavaszi- Őszi Túrahetek, UNESCO világörökség és számtalan nyári sport!

Kerékpáros Csillagok találkozója Burgenlandban

Ahogy ennek már hagyománya van Burgenlandban: nyáron a legnagyobb európai Kerékpáros Csillagok teszik itt tiszteletüket, egész pontosan akkor, amikor az egész Ausztriát átszelő Osztrák

Kerékpárkör, azaz Ö-Tour az utolsó 7. burgenlandi szakaszhoz ér. Ebben az évben július 9-én Dél-Burgenlandban, Bad Tatzmannsdorfból rajtolnak el a versenyzők Parndorf felé, majd Burgenlandot hosszában átszelve, tovább kerekeznek Bécs irányába. Természetesen ilyenkor a helyszínen szurkolókban nincs hiány!

Élvezd a természetet!

Burgenland tájegységei igencsak változatosak, évente 2.000 napsütéses óra gondoskodik az enyhe éghajlatról: északon Közép-Európa legnagyobb sztyeppei tava, a Fertő-tó dominálja a vidéket, tőle kicsit távolabb található az „édes“ Rosalia régió. A napsütötte Közép-Burgenlandi részen széles repceföldek terülnek el, miközben az idillikus Dél-Burgenland enyhén hullámzó dombokkal tarkított.

A határon átnyúló Fertő-Hanság Nemzeti Park az UNESCO világörökség része. 340 madárfaj változtatja ezt a területet a madármegfigyelők paradicsomává, illetve növény- illetve állatritkaságok gondoskodnak a szafari hangulatról. Izgalmas programot nyújt a hat burgenlandi natúrpark felfedezése - Közép-Európa legnagyobb várromától, Írottkőn át (884 m) egészen a romantikus nádfedeles Borospincenegyedig.

Tombold ki magad különféle sportokban!

Mindegy, hogy vízen, sík- vagy dombos területen, modern sportlétesítményekben vagy akár síneken – alig van olyan sportág, amit a pannon nap alatt ne lehetne gyakorolni. A pedálkirályokat Burgenland területén majd 2.500 km kerékpárút várja - többek között a közkedvelt 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút. Az E-Bike-osok és a mountainbike-osok változatos ösvényeken róhatják köreiket, illetve az idillikus Közép-Burgenland hajtányozási lehetőségével hívja fel magára figyelmet.

A túrázók-, futók- és nordic walkingot kedvelők számtalan lehetőséget találnak a régió különböző futó- és gyalogos ösvényein, legyenek akár kezdők vagy tapasztalt sportolók. Számos hosszútávú túraösvény kínál lenyűgöző élményeket. A lovasok GPS-támogatott túratervezővel (ingyenes eszközigényléssel) kb. 1.500 km túralovaglós ösvény közül választhatnak. A Fertő-tó pedig az egyik leginkább áhított kite-szörfös úti cél Európában.

Részletek: mozgasvilag.hu/Kép forrása: FreeImages