Jump to content

Magyar győzelmek a szlovák országúti szezonnyitón

2018. 04. 11. 08:51

A hétvégén rendezett szlovák országúti szezonnyitón mind a két nem felnőtt versenyein a magyarok domináltak, az elit nőknél Szabó Zsófia, míg a férfiaknál Filutás Viktor hozta el az aranyat, de a dobogó többi foka sem maradt magyarok nélkül.

A szlovák kupa első fordulójával hivatalosan április 7-8.-án vette kezdetét északi szomszédunknál az országúti versenyszezon. A vasárnap rendezett szárazpataki mezőnyversenyen az elmúlt évekhez hasonlóan számos magyar csapat (KSI, SZSZKE, Pannon Cycling Team, Tipográfia, SZINGO-Fehérvár, Epronex-Bike Hungary, Piroska Szörp – Kecskeméti ES, Kontent-DKSI) rajthoz állt, hogy megküzdjön a világbajnok árnyékában dübörgő szlovák kerékpársport fiataljaival. Alapjában véve a szlovák mezőny erősebb, mint a magyar, de legjobbjaink utánpótlás szinten is haza tudtak vinni pár érmet. Mészáros Bence (KSI) az U17-es fiúk között a 3. helyet, míg Kőszegi Bianka (KSI) a WU13-as lányoknál az ezüstöt szerezte meg.

Az elit nőknél meglepetésre magyar győzelemnek örülhettünk, a bukásokkal tarkított viharos szeles versenyen Szabó Zsófia (Degavi Tipográfia Ladies Cycling) ért át elsőként a célvonalon, Lívia Hanesová és a szintén magyar Péteri Niké (SZINGO-Fehérvár) előtt.

Az elit-U19 férfiak mezőnyében a Pannon Cycling Team leiskolázta a mezőnyt, már az első körtől kezdve folyamatosan szökésben voltak, hátulról pedig kiválóan kontrollálták az eseményeket. Olyannyira jól alakították a verseny kimenetelét, hogy végül Filutás Viktor és Simon Péter az első két helyen gurult be a célba.

(Forrás: bikemag.hu)