Jump to content

I. UCI Esport világbajnokság

2020. 12. 09. 09:05

Egy eddig példátlan eseményre kerül sor december 9-én, a mai napon rendezik az I. UCI Esport világbajnokságot, ahol számos világsztár méri össze erejét a Zwiften keresztül.

Még a 2019-es országúti VB-n jelentették be, hogy 2020-ban megrendezik az első UCI Esport világbajnokságot, de sokáig túl sok részletet nem lehetett tudni róla, csak idén ősz elején kezdtek szállingózni az információk a versenyről.
Jó pár világsztár bejelentkezett a VB-re, a férfiaknál például ott lesz Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Rigoberto Uran, Tom Pidcock és még sokan mások, míg a nőknél a világbajnok Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten és Annika Langvad is harcba száll a győzelemért. A kvótákat a világranglista szerint osztották, így hazánk nem szerzett jogosultságot a részvételre és szabadkártyát sem kapott versenyzőnk. A versenyzők listáját ide kattintva nézhetitek meg.

Az Esport VB-t a Zwift felületén keresztül rendezik egy 50 km-es 483 méter szintemelkedést tartalmazó virtuális pályán, ami két emelkedőt tartalmaz, egy 2,5 km 1,8%-osat és egy 0,9 km 5%-osat. Technikai előnyre egyik versenyző sem tud szert tenni, mindenki azonos felszereléssel vág neki a versenynek, az összes induló a Tacx Neo 2T okosgörgőjét kapta meg az UCI-tól a versenyre.

A nők versenye magyar idő szerint 14:40-kor, a férfiaké pedig 15:45-kor kezdődik. A versenyt élőben a Zwift youtube csatornáján lehet követni.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)