Jump to content

Hőség és harc a svédországi EB-n

2016. 05. 12. 09:32

A Svédországban rendezett Európa Bajnokságon álltak rajthoz olimpiai kvótafutóink.

Nem volt könnyű dolga a versenyzőinknek, hiszen az olimpia közeledte miatt összegyűlt kemény mezőny mellett a hőséggel is meg kellett birkózniuk.

Juhász Zsolt: „Jól kezdtem az első fél kört, de később hátráltatott az egészségi állapotom és sokat visszacsúsztam. Tempóból egész sokat feljöttem körről körre, sajnos a végét már nem bírtam. A hirtelen jött meleget sem toleráltam, így már vártam, hogy befejezzem a versenyt 80%-al.”

Parti András: „Az idén ez volt ez első világversenyünk, még úgy érzem, hogy fel kell vennem a ritmust. Svédországhoz képest elég meleg volt, hőérzetre legalább 30 fokos hőség fogadott minket. A rajtom közepesen sikerült, azonban az első lefelében buktak előttem, ezért kicsit visszább csúsztam. Nem aggódtam különösebben, tudtam, hogy hosszú még a verseny. El is kezdtem az előzgetést, de nem figyeltem oda, hogy eleget igyak. Ezért a verseny vége felé volt egy-két holtpontom. Egyszer majdnem el is estem, nem is tudom, hogyan maradtam a bringán. Nagyot mentettem, illetve velem voltak az égiek. A pedálom egyik oldala el is tört, szerencsére a másik még működött. Így végül 34. lettem. Volt már jobb EB-m is, de örülök ennek is, mert nagyon nehéz verseny volt!”

Vigh Zoltán: „Az elmúlt pár hónapban igen komoly mentális válságon estem át, de úgy tűnt, hogy sikerül kievickélnem a problémából. Nem akarok és nem is tudok kifogásokat találni, vasárnap ennyi volt bennem. Szeretném megköszönni a lehetőséget a szövetségnek és a szponzoroknak, hogy ott lehettem egy ilyen nemzetközi versenyen. Jó volt egy ilyen összetartó csapattal eltölteni ezt az 1 hetet.”

Az idei szezonban visszatérő Szatmáry András továbbra is maraton versenyek indul főként és újra remek formában versenyez. Az elmúlt hétvégén a hazai rendezésű Vértes Maratonon állhatott a dobogó legfelső fokára.

Részletek: bikemag.hu/Kép forrása: FreeImages