Jump to content

Címvédés az elmúlt évek legizgalmasabb Downhill OB-ján!

2016. 08. 04. 11:19

Augusztus első hétvégéjén került megrendezésre a 2016-os Downhill Országos Bajnokság, ahol egészen elképesztő izgalmak között Zámbó Dávid végül meg tudta védeni bajnoki címét!

Ismét népes mezőny vette birtokba az eplényi Ámos-hegy downhill pályáját, egész pontosan 183 indulót láthattunk a 2016-os bajnokavatón. A nyomvonal egy teljesen új, hosszabb befutót kapott a rendezvényre, illetve több új pályaelem is épült, melyek kicsit technikásabbá, dinamikusabbá és fárasztóbbá tették a lejutást.

A verseny rangját tekintve az OB-n túl a Magyar Kupa harmadik, a válogató rendszernek pedig az ötödik, mindent eldöntő duplaszorzós fordulója volt. Itt alakult ki, hogy kik mehetnek az olaszországi világbajnokságra és a lengyelországi Európa-bajnokságra.

A háromnapos esemény első éjszakáján jókora eső zúdult a szűk bakonyi völgyre, ami kifejezetten jót tett a pályának, hiszen néhány óra száradás után jó tapadóssá vált, arról nem is beszélve, hogy búcsút inthettünk a rekkenő hőségnek és kellemes, igazi bringás idő lett. Egyedül a szél zavarhatott be kicsit, de a vasárnapi döntőkre már az is csillapodott.

Két betétfutam került volna megrendezésre, az első péntek este, a Whip Contest ugrálós-csavarós versenye. Kis Péter konkrétan egyhangú pontozással tudott győzni, a szombati Pumptrack viszont az eső miatt elmaradt, ezért a szervezők meghosszabbították két órával a downhill edzését. Ezeken kívül egy Schwalbe defektcsere játékkal lehetett nyereményekhez jutni, illetve a Downhill OB eredményhirdetése utáni sorsolás okozott néhány szerencsésnek nagy örömöt.