Jump to content

2016 legjobb extrémsport videói

2017. 01. 14. 05:11


A tavalyi év leglátványosabb, legextrémebb sport videóit 12 percben sűrítették össze. Igaz, nem csak bicajosok szerepelnek az összeállításban, de talán elnézitek nekünk.

Az extrém sportolóknak sűrű évük volt, mint mindig, hiszen ez egy életstílus, nem csak sport. Sajnos ennek ellenére rengeteg világsztárt elvesztettünk, nincs már köztünk sem Hannes Arch, sem Hankó Péter, sem Matilda Rapaport, valamint egy magyar sziklamászó, és egy olasz wingsuitos élete is tragikus véget ért.

Na, de bánkódás helyett ámuljunk és bámuljunk, hogy mire is vagyunk képesek. Bicajosok 8:20-nál.

És még egy videoösszeállítás tavalyról

Alexis Righetti és Dimitri Garnier a vörös-szürke marokkói hegyek egyik négyezer méteres csúcsáról zúzott le, ami szinte földöntúli élményt adott nekik. A róluk készült videó olyan, mintha egy másik bolygón forgatták volna.

A nyolcezer méteres túra elején lovak segítették a srácokat, ők cipelték az általuk összeszerelt bringákat. A meredek szakaszokon sokszor a lovak sem tudtak felmenni, itt a fiúk tolták vagy húzták fel a MTB-ket. A csúszós, sziklás terep és egy kiadós eső igencsak megnehezítette a két montain bike-os dolgát lefelé jövet.



(Forrás: kerekparoselet.hu; extremlife.hu; kép: pixabay.com)