Jump to content

Vasárnap rajtol a Cape Epic

2017. 03. 17. 05:23



Március 19-étől 26-áig tart a világ legnagyobb, többnapos mountain bike maratonja Dél-Afrikában, az Absa Cape Epic mezőnyében a mountain bike sport nagyjai mellett más bringás szakágak sztárjaival is találkozhatunk. Csak hogy egyet említsünk: a két egykori csapattárs és barát George Hincapie és Cadel Evans duója újra összeáll indul a maratonon.

A címvédő Karl Platt-Urs Huber páros mellett ott lesznek az olimpiai bajnokok, az Epic-en általában messze nem csúcsformában induló Nino Schurter párja honfitársa, Matthias Stirnemann lesz, Jenny Rissveds pedig vegyespárosban indul, nem mással, mint a sportág legendájával, Thomas Frischknecht-tel a Scott-SRAM Nextlevel színeiben. Rajthoz áll a Specialized bombaerős duója, Christoph Sauser és Jaroslav Kulhavy, de az esélyesek közé kell sorolni az Alban Lakata-Christian Hynek párost is.

Kuriózum a Sven&Sven duó, a két belga cyclocross sztárral, Sven Nys-szel és Sven Vanthorenhout-tal.

A két egykori csapattárs és barát George Hincapie és Cadel Evans duója újra összeáll ők is indulnak az idei Cape Epic hegyikerékpáros versenyen.

Mindig is ki akartam próbálni magam ezen a versenyen – így Hincapie a verseny hivatalos sajtóközleményében. – Sohasem versenyeztem terepen, de rengetegszer kijártam tekerni az erőbe, csak úgy poénból. Cadel ellenben remek hegyikerékpáros, így biztos, hogy egy nagyszerű kalandban lesz részem az oldalán.

2015 februárja, azaz a visszavonulásom óta nem versenyeztem, de megmondom őszintén sok időt töltöttem el a mountain bike kerékpárom nyergében – tette hozzá Evans. – A realitás természetesen az, hogy sokkal jobban felkészült párok ellen küzdünk majd, így nem a győzelem lesz a célunk, de ha jól működik majd az összhang közöttünk, akkor egy remek verseny elé nézünk.

(Forrás: kerekparoselet.hu; bikemag.hu; velo.hu; kép: google)