Jump to content

Verseny Nagykanizsán

2019. 04. 27. 01:48

Közel 300 hegyikerékpáros versenyző veszi ismét birtokba április 28-án vasárnap a nagykanizsai mountain-bike parkot. A nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) által jegyzett nemzetközi C2-es minősítésű olimpai-krossz (XCO) versenyen nem csak az ország – ifi és felnőtt korosztályú – legjobb bringásai indulnak majd, de számos külföldi versenyző is ellátogat, hogy értékes olimpiai kvalifikációs pontokat próbáljon szerezni.

Rajtvonalhoz áll majd hazánk legmagasabban jegyezett mountain-bike versenyzője, Parti András is, aki közösségi oldalán osztotta meg, hogyan készül a kanizsai versenyre. Az egy évvel ezelőtti tavaszi kanizsai megmérettetés címvédője három olimpiával a háta mögött, a sorozatban negyedik olimpiai részvételéhez gyűjti immáron a kvalifikációs pontokat. Nagykanizsán tovább gyarapíthatja esélyeit, hogy kijusson pályafutása negyedik olimpiájára.

A verseny színvonala tehát a magasan kvalifikált versenyzők részvétele miatt garantált. Érdemes kilátogatni a versenyre, nem csupán a szurkolás, de a kanizsai mountain-bike park csodálatos természeti környezete miatt is. A pálya látványos szakaszai csupán pár perc séta távolságra találhatóak egymástól, a Csónakázó-tó szomszédsága pedig ideális kikapcsolódást biztosít minden korosztálynak, tehát annak is érdemes ellátogatnia, aki egy családi hétvégével kötné össze a verseny megtekintését.

A délelőtti korosztályos futamok után a nemzetközi minősítésű profi Elit kategória futama 14:00-kor rajtol el, az éremátadó ceremóniát pedig 17:00-kor rendezik a Csónakázó-tó melletti versenyközpontban.
A Szerencsejáték Zrt. főtámogatásával szervezett futamról minden részletes információ megtalálható a verseny hivatalos honlapján: www.xcokanizsa.com

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)