Jump to content

Így áll a Vuelta

2020. 11. 08. 10:07

A Vuelta utolsó szakaszán az ünneplésé volt a főszerep, az összetett szempontjából már nem volt tétje ennek a szakasznak, Primoz Roglic előző nap megnyerte a versenyt, mindösszesen a madridi körözés tartogatott izgalmakat a sprinterek számára, ahol végül néhány centivel Pascal Ackermann bizonyult a leggyorsabbnak.

A Vuelta utolsó szakaszán mindösszesen már csak annyi volt a kérdés, hogy ki nyeri a körözést Madridban. Az összetett már eldőlt, Primoz Roglic az utolsó hegyibefutón meg tudta tartani a piros trikót és az íratlan szabályok szerint az összetettben már nem zajlik verseny az utolsó gála szakaszon. Ennek ellenére izgalmak nélkül nem maradtunk, hiszen a sprinterek és csapataik mindent megtették azért, hogy megnyerjék a zárószakaszt.

 

Az ünneplésen kívül utolsó 40 km-ig gyakorlatilag semmi nem történt a zárószakaszon, viszont Madridba beérve megkezdődött a verseny, egy pillanatig nem unatkozhattak a nézők, akciók sorozata vette kezdetét, Tim Wellens, Jonathan Lastra, Willie Smit, Gonzalo Serrano, Dmitriy Gruzdev tudtak eltávolodni. De a sprinterek csapatai nem engedték őket messzire, hiszen egyikük sem akarta eldobni a szakaszgyőzelem esélyét. Végül az utolsó 10 km-re megfogták a szökevényeket és megkezdődőtt a sprintervonatok harca, a Sunweb, a Bora-Hansgrohe és a Deceuninck-Quickstep csapatai feszültek egymásnak. Az esélyesek közül először Ackermann indított, a szélárnyékában Sam Bennett pihent, majd megindult ő is, de a célvonalnál még maradt pár centiméter Ackermann előnyéből, mellyel megnyerte a szakaszt.

Roglic biztonságban célbaért a mezőnnyel és ezzel 2019 után 2020-ban is megnyerte a Vueltát.

A Vuelta 18. szakaszának eredménye:

1 Pascal Ackermann (Ger) Bora-Hansgrohe 03:28:13
2 Sam Bennett (Irl) Deceuninck-Quickstep  
3 Max Kanter (Ger) Team Sunweb  
4 Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates  
5 Jasha Sütterlin (Ger) Team Sunweb  
6 Emmanuel Morin (Fra) Cofidis  
7 Reinardt Janse van Rensburg (RSA) NTT Pro Cycling  
8 Lorrenzo Manzin (Fra) Total Direct Energie  
9 Robert Stannard (Aus) Mitchelton-Scott  
10 Jon Aberasturi Izaga (Spa) Caja Rural-Seguros RGA
(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)