Jump to content

Két magyar is a csapatban

2020. 11. 28. 11:28

A Dina Mártont és Fetter Eriket is foglalkoztató, jövőre már ProTeam Eolo-Kometa, húsz főben maximalizálta versenyzői létszámát.

Ivan Basso és Alberto Contador kontinentális csapata a Kometa-Xstra az olasz Eolo érkezésével Eolo-Kometa néven ProTeam besorolással folytatja 2021-től. Olasz bejegyzéssel, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályai szerint minimum húsz versenyzővel kell szerződést kötniük, amelynek november végére eleget is tettek. A 2020-as sorból heten: Dina Márton, Alessandro Fancellu, Fetter Erik, Sergio Garcia, Alejandro Ropero, Diego Pablo Sevilla és Daniel Viegas maradtak, hozzájuk érkezett kilenc olasz, két brit és egy spanyol kerékpáros, miközben a szakmai stábot a sportág két jól ismert alakjával – Sean Yates és Stefano Zanatta – erősítették meg.

Az újonnan csatlakozók közül mindenféleképpen kiemelendő a 2018-as Tour de Hongrie-győztese Manuel Belletti, a tapasztalt Francesco Gavazzi, a WorldTourból érkező Edward Ravasi és a szintén sokat megélt Luca Wackermann.

Az Eolo-Kometa legfőbb célja a 2021-es szezonban, hogy szabadkártyát kapjon a Giro d'Italiára, s mindemellett egy komplett versenyprogramot abszolváljon, amelyben természetesen ezúttal is kiemelt szerepet kap majd a Magyar Körverseny.
A 2021-es keret: Vincenzo Albanese (olasz), John Archibald (brit), Davide Bais (olasz), Manuel Belletti (olasz), Mark Christian (brit), Dina Márton (magyar), Alessandro Fancellu (olasz), Fetter Erik (magyar), Lorenzo Fortunato (olasz), Mattia Frapporti (olasz), Sergio Garcia (spanyol), Francesco Gavazzi (olasz), Arturo Gravalos (spanyol), Luca Pacioni (olasz), Edward Ravasi (olasz), Samuele Rivi (olasz), Alejandro Ropero (spanyol), Diego Pablo Sevilla (spanyol), Daniel Viegas (portugál) és Luca Wackermann (olasz).

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)