Jump to content

Ez várható a csapatok körül

2021. 05. 25. 03:53

A koronavírus-járvány hatásai miatt ugyan március közepe óta nem rendeztek egyetlen UCI kategóriás kerékpárversenyt sem, az átigazolási piac augusztus 1-jei megnyitásának közeledtével ellenben egyre másra kapnak szárnyra a különböző pletykák. Romain Bardet iránt a Sunweb érdeklődik, míg Miguel Angel Lopezt a Bora-hansgrohe környékezte meg.

Egy holland kerékpáros szakportál információi szerint az AG2R La Mondiale kapitánya Romain Bardet a Team Sunweb csapatához tart. Mint ismert a német sor korábbi Grand Tour menője Tom Dumoulin 2019 végén eligazolt, miközben Wilco Kelderman és Sam Oomen sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A legfrissebb értesülések szerint Bardet nem zárkózik el a csapatváltástól, bár a Sunweb mellett a Trek-Segafredo és a Mitchelton-Scott is érdeklődik.

„Romain nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy eligazoljon – mondta Joona Laukka Bardet ügynöke a lap megkeresésére. – Egyelőre senkivel sincs megállapodásunk, de természetesen az AG2R La Mondiale ajánlatát is várjuk.” 
Eközben a l’Equipe arról ír, hogy az Astana kerékpárosát Miguel Angel Lopezt a német Bora-hansgrohe csapata környékezte meg. A fiatal kolumbiai az AS Columbia lapjának adott videó-interjújában nem cáfolta, bár nem is erősítette meg a híreket, csupán annyit mondott, hogy nincs itt annak az ideje, hogy ezzel a témával foglalkozzon.

„Csak vissza akarok térni a versenyekre – mondta Lopez, aki ebben a szezonban mindössze a portugál Volta ao Algarve viadalán tekert, bár ott kiválóan szerepelve szakaszt nyert, amivel az összetett előkelő harmadik helyén zárt. – Valóban érdeklődik néhány csapat irántam, de nem most van annak itt az ideje, hogy erről beszéljünk.”
Egy biztos, mégpedig, hogy a sűrű versenyprogram mellett az átigazolási piac is pörögni fog, hisz többek között már a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome is hírbe került jó néhány csapattal.

(Forrás: veol.hu / fotó: pexels.com)