Jump to content

BringaMánia, egy app nem hiszed el, hogy kitől

2016. 09. 22. 02:10

Sokan a szeptemberi jó időben is az edzőtermekben izzadnak, pedig kalóriát égetni a szabadban is lehet. Ehhez nem kell más, mint egy bicikli és egy ügyes alkalmazás, amely úgy navigál minket az utakon, hogy közben minden figyelmünket a bringázás élvezetének szentelhetjük. A McDonald’s ma, az Európai Autómentes Napon bemutatott BringaMánia nevű mobil appja hasznos segítség minden városlakónak, aki a mindennapjai részévé szeretné tenni a biciklizést.

 

Egyre több a bringás a budapesti utakon, de a nagyvárosi biciklizés mintha még mindig a bátrak sportja volna. Sokan inkább a fitnesztermi pedálozást választják, ha meg akarják mozgatni magukat, pedig akár munkába menet is lehet égetni a kalóriákat. Már napi kétszer félóra biciklizés is igen sokat lendíthet a kondíciónkon, főképp’ ha az autóban ülés helyett választjuk. Ehhez most már Budapesten is egyre jobbak a feltételek, hiszen az utóbbi években szépen bővült a bicikliutak száma, és köztük egyre több az autósforgalomtól elkülönített biztonságos kerékpáros sáv.

Aki az esti spinninggel kombinált reggeli autózás helyett az igazi biciklit választja, időt is spórolhat, hiszen két keréken a reggeli dugót is kicselezheti. Ehhez persze tudni kell, hogy merre futnak a legjobb bringautak a városban, és hogy melyik vezet el leggyorsabban úticélunkhoz. A McDonald’s éppen ebben szeretne segíteni a budapesti bicikliseknek az Európai Autómentes Napon bemutatott BringaMánia alkalmazásával, mellyel bárki egyszerűen megtervezheti a számára legideálisabb útvonalat a fővárosban.

A BringaMánia app úgy navigál bennünket Budapest és a környező városok biciklis útjain, hogy közben minden figyelmünket a bringázás élvezetének szentelhetjük. Tekerés közben elég csak időnként rápillantani a kijelzőre, mert az applikáció „manőverkártya” nézetében minden fontos információt egyszerre megkapunk, az útvonal hossza és a megtett táv pedig a navigációs képernyő tetején követhető.

Az induláskor megadott címhez hangjelzésekkel irányít el bennünket az alkalmazás, így a kevésbé rutinos biciklisek is magabiztosan manőverezhetnek vele. Az offline is használható térképen egyszerű ujjmozdulatokkal csúszkálhatunk a nézetek között vagy zoomolhatunk részletesebb áttekintésbe. A térképen azt is nyomon követhetjük, merre tekernek éppen ismerőseink, így gyors tájékozódás után akár velük együtt is folytathatjuk a biciklizést.

A BringaMánia app tehát nagy segítség mindenkinek, akik a testmozgást természetes módon szeretné az élete részévé tenni. A szívritmust ugyan nem méri, de tökéletes kiegészítője lehet az okostelefonokon sorakozó fitnesz alkalmazásoknak. Az applikáció bevezetése nem minden előzmény nélküli, hiszen a McDonald’s évek óta támogatja a biciklizés ügyét. A BringaMánia program 2010-es indulása óta 34 bringás rendezvényen 73 000 biciklist mozgatott meg, de a vállalat azt szeretné elérni, hogy a hétköznapokon is egyre többen üljenek nyeregbe.

A Bringamánia app szeptember 22-től érhető el iOS és Android platformon. 

(Forrás: kerekparoselet.hu, mcdonald's.hu/Fotó:velta.hu)