Jump to content

Innsbruck-i Országúti Világbajnokság

2018. 09. 25. 11:16

Az Innsbruck-i Országúti Világbajnokság első napján rendezték a csapatidőfutamokat, a nőknél a Canyon-SRAM csapata, a férfiaknál a Quick-Steps Floors volt a leggyorsabb.

 

Idén láthatjuk utoljára a kereskedelmi csapatok időfutamait a világbajnokságokon, 2019-től már más összetételű csapatok fognak rajthoz állni ezen számban (ha egyáltalán rendeznek csapatidőfutamot), ezért presztízs értékkel is bírt, hogy ki lesz az utolsó világbajnok.

 

Délelőtt a női csapatok versenyével kezdődött a világbajnokság, ahol a Bepink csapata vágott neki elsőként az 54,5 km-es távnak. Az esélyesek közül gyorsan a Wiggle-High5 állt az élre, de csak pár percig voltak ők az elsők, mert érkezett a Canyon-SRAM sora, akik 58 másodperccel jobb időt hajtottak. A nagy csapatok közül sem a favoritnak kikiáltott Boels-Dolmans, sem a Team Sunweb nem volt képes legyőzni a Canyon-SRAM csapatát, így végül a Trixi Worrack, Lisa Klein, Elena Checchini,  Hannah Barnes, Alice Barnes, Alena Amialiusik alkotta hatos szerezte meg a világbajnoki címet.

 

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)