Jump to content

Kecskemét650 Cyclocross Magyar Kupa

2018. 11. 28. 09:58

Akár egy Forma1-es pálya, olyan volt a Cyclocross Magyar Kupa negyedik, kecskeméti fordulójának helyszíne. Ahol lehetett nyomni, ott nagyon lehetett, ahol nem, ott pedig nagyon nem. Pontosabban, ott kellett igazán! A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban kialakított pálya gyors volt, változatos és rendkívül csúszós.

A kazincbarckai menet után Kecskemét volt a Cyclocross Magyar Kupa negyedik fordulójának helyszíne. A hírös város nem ismeretlen a versenyzők számára, hiszen a Sáfár Tamás és a Piroska Szörp Kecskeméti ES hetedszer rendezett futamot a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A pálya tavaly kapott teljesen új nyomvonalat, melyen az idén csak minimálisat változtattak a szervezők. A jól bevált nyomvonal tehát megmaradt, izgalomra az adhatott okot, hogy milyen időjárása várja a bringásokat. Mert az utóbbi években Kecskeméten volt minden. Fagyos hó, jég, napsütés, olvadó hó, latyak, tavaly egész napos, megállás nélkül zuhogó eső és az ezzel járó dagonya… De a borongós őszi idő most nem fordult át esőbe, így vasárnap a sárdagasztás elmaradt.

De izgalom így is volt bőséggel. Egyrészt, mert a pálya az egyenes szakaszokban rendkívül gyors volt, másrészt a nedves füvön, avaron kijelölt szűk kanyarok technikásak voltak (az alföldi homok meg, ahogy az lenni szokott, jó mély). De ami még tetőzte az izgalmakat az volt, hogy a negyedik fordulóban még elég nyílt sisakos a küzdelem. Azok is kétszáz százalékon tolják, akik jelenleg a dobogós helyeken tanyáznak, és azok is, akik trónkövetelőként még felérhetnek oda. Valószínűleg ez lett a veszte Gohér Mihálynak is (Piroska Szörp Kecskeméti ES), aki U19-ben az összetett első helyén várta a versenyt. Ahogy az kell, Misi már az elején hatalmas előnyre tett szert, messze elhúzott az üldözőktől, azonban egy szerencsétlen bukás után kénytelen volt feladni a küzdelmet.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)