Jump to content

Magyarok a Kometa Cycling Team-ben

2020. 02. 29. 04:11

Február 4-én az Oliva Nova Resortban tartották a Kometa Cycling csapatok bemutatkozó prezentációját. Az eseményen magyar vonatkozásban is hangzottak el fontos információk, többek között a vezetők megerősítették, hogy hamarosan biztosan csatlakoznak magyar versenyzők a Kometa Cycling Team alakulatához.

 

Ivan Basso sportigazgató szerint a hosszú távú együttműködés lenne a cél, hogy minél több tehetséges magyarnak helyet adhassanak a csapatnál:

Láttunk 6 fiatalt tekerni, közülük 2-en vannak jelenleg olyan szinten, hogy rövid időn belül biztosan leigazoljuk őket. Ez nem azt jelenti, hogy a többieknek nincs esélye, mindenki előtt nyitva áll az ajtó. Szeretnénk őket segíteni, hogy minél hatékonyabb edzésmunkát végezhessenek. Hosszú távon gondolkodunk és a célunk egy olyan mozgalom elindítása, ami az egészen fiatal generációig kiterjed.”

Szőllősi Ferenc, Kiss-Hunor Máté, Varga Bálint, Molnár Gábor, Karl Ádám és Mészáros Ábel rendkívül kedvező lehetőséget kaptak az elmúlt időszakban, hogy ilyen magas színvonalon készülhettek egy sportlegendák által vezetett kontinentális csapattal.

A sportág egyik legnagyobb nevének számító Alberto Contador, elmondta:

Ha tehetem minden egyes edzésen a csapattal tartok ezzel is próbálom őket motiválni, rávezetni arra, hogy az edzést és az alázatot meghálálja a sport.„

Giacomo Pedranzini, a Kometa tulajdonosa és a csapat főszponzora, fontosnak tartja az utánpótlás megreformálását:

A fiatalok a mi jövőnk! Mi a Kométával felelősséget érzünk az új generációkért. Ez az oka amiért például törekszünk a megfelelő táplálkozásra és az aktív életmódra ösztönözni a fiatalokat. Szeretnénk, hogy a Kometa Cycling Team-ben magyarok is versenyezzenek és hozzájárulhassunk a magyar kerékpársport fellendüléséhez. Ehhez az is kell, hogy legyen valaki, aki tudja, hogyan kell ezt csinálni, aki tud segíteni az infrastruktúra kialakításában és a jó versenyzők felkészítésében. Ezért a Kometa, a Magyar Kerékpár Szövetség és az Alberto Contador Alapítvány között születni fog egy stratégiai megállapodás a jövőben.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)