Jump to content

Németek a TDH-n!

2020. 09. 16. 12:42

Kenyai, ugandai, holland és természetesen német kerékpárosokkal szerepel a nemzetközi viadalokon a Bike Aid német kontinentális csapata, amely sorozatban harmadik alkalommal vesz részt a június 11-én rajtoló Tour de Hongrie versenyén. A klubot nemes küldetéssel hívták életre, a versenyzői pedig általában teljesítik is, amit vállaltak…

„A Bike Aid egy egyedülálló kerékpáros közösség, amelyet 2007-ben alapítottak Németországban, nonprofit szövetségként. A több mint ezer taggal, közreműködővel és szponzorral rendelkező Bike Aid Németország egyik legnagyobb és legaktívabb kerékpáros közössége. A Bike Aid a kerékpározás, a természet és a társadalmi elkötelezettség együttes élményét jelenti” – olvashatjuk a klub hivatalos honlapján.

A közösség – cikkünk megjelenésének pillanatáig – 754 ezer euró (azaz nagyjából 210 millió forint) adományt gyűjtött, amit nemes célokra használtak fel! Ez az összeg egyébként több mint hetvenezer euróval emelkedett a tavaly ilyenkorihoz képest…

A huszonhét éves átlagéletkorú csapat 2018-ban főszerepet követelt magának a Magyar Körversenyen, a német Nikodemus Holler megnyerte az utolsó két szakaszt, Miskolcon és Kazincbarcikán is elsőként haladt át a célvonalon, emlékezetes hajrák után.

A Bike Aid rangidőse, Matthias Schnapka harmincnyolc esztendős, Timo Schäfer pedig harminchat, a legfiatalabb pedig a kenyai Salim Kipkemboi, aki kifejezetten jó hegyimenőnek számít, tavaly például szakaszt nyert az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezett Sardzsa Körversenyen.

Remek sprinter a nyolc különféle szakaszgyőzelmet jegyző Lucas Carstensen, aki már ebben az évben is jegyez sikert: ő nyerte a GP Alanyát februárban. Jó összetett menői is vannak a német klubnak, például a már említett Nikodemus Holler, aki 2017-ben megnyerte a Kameruni Körversenyt, tavaly pedig a Tour de Hongrie összetett versenyében az ötödik helyen zárt.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)