Jump to content

Szerződés nélkül

2021. 01. 05. 08:50

Tizenöt olyan kerékpáros, akik 2020-ban még a WorldTour-mezőny részét képezték, ám az idei szezonra nincs szerződésük – köztük olyan tapasztalt bringások, mint Daniel Navarro, Julien Vermote vagy éppen Guillaume Van Keirsbulck.

Az Astana csapata a kolumbiai Hernando Bohorquez és a kazah Daniil Fominykh számára nem kínált hosszabbítást. Előbbi tekintetében nagy csend honol, míg utóbbi annyit mondott el az egyik helyi hírcsatorna sportműsorában, hogy mivel válogatott kerettag, így bízik abban, hogy legalább kontinentális szinten folytathatja.

A szlovén Grega Bole négy év után kényszerült távozni az immáron Bahrain Victorious néven szereplő sortól. A harmincöt éves kerekes nem tett le arról, hogy folytassa pályafutását, de elmondása alapján tisztában van azzal, hogy nincs túl sok ideje új csapatot találni. A Bora-hansgrohe az ausztrál Jay McCarthy szolgálatairól mondott le. Mint arra emlékezhetünk, a korábbi Cadel Evans Great Ocean Road Race győztes, egy súlyos térdsérülés miatt volt kénytelen feladni a Vuelta a Espanát.

A CCC megszűnése többeket is nehéz helyzetbe hozott. A lengyel Michal Paluta, a belga Guillaume Van Keirsbulck és a spanyol Francisco José Ventoso sem talált még új munkaadót.
A Cofidis a német Marco Mathis, a francia Stéphane Rossetto és a belga Julien Vermoe talpára kötött útilaput. „Évek óta a kerékpározásnak élek, de soha sem gondolkodtam el azon, hogy mihez fogok kezdeni, ha egy nap kialszanak a fények” - mondta szomorúan Mathis.

Az Israel Start-Up Nation a spanyol Daniel Navarrótól, a korábbi Tour de Hongrie-győztes észt Mihkel Räimtől és az osztrák Patrick Schellingtől köszönt el. Egyikőjüknek sincs még aláírt kontraktusa 2021-re.

Az NTT Pro Cycling gyökeres átalakulása a svájci Danilo Wyss számára jött a legrosszabbkor, miközben a Trek-Segafredo a sokat megélt Will Clarke papírjait nem írt alá, az ausztrál kerekes továbbra is Girónában készül, a többiekhez hasonlóan bízva abban, hogy hamarosan bejelentheti új csapatát.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)