Jump to content

Az Alpecin-Fenix csapat tervei

2021. 01. 07. 09:10

A 2020-as idényben szerzett pontok alapján, az Alpecin-Fenix csapata lett a világranglista legjobb ProTeamje, ezért az idei szezon valamennyi WorldTour-versenyére szabadkártyát kapnak. A belga sor vezetősége már be is jelentette, hogy mindhárom nagy körversenyen rajthoz kívánnak állni.

A mögöttünk hagyott szezonban a Team Total Direct Energie csak a Francia Körversenyen és a Vuelta a Espanán volt ott, a Giro d'Italia tekintetében lemondott az indulás lehetőségéről. Ellenben elnézve az Alpecin-Fenix keretét – harminckét versenyzővel kihasználták a maximális létszámot – valószínűsíthető volt, hogy ők nem fognak visszakozni, pláne annak tudatában, hogy az átigazolási időszakban érkezett többek között Silvan Dillier, Xandro Meurisse, Jasper Philipsen vagy éppen Laurens de Vreese is.

 

„Úgy döntöttünk, hogy élünk az adódó lehetőségekkel és mindhárom nagy körversenyen elindulunk. A szponzoraink miatt a Giro és a Tour részvétel egyértelmű volt, ám végül úgy határoztunk, hogy a Spanyol Körversenyen is rajthoz állunk” - nyilatkozta Christoph Roodhooft csapatvezető.

Ez azt jelenti, hogy a nagy körversenyek szervezői már csak két-két sort hívhatnak meg a versenyeikre, így Olaszországban (Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizané, EOLO-Kometa és Vini Zabú-KTM), Franciaországban (B&B Hotels p/b KTM, Delko, Team Arkea-Samsic és Team Total Direct Energie) és Spanyolországban (Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Equipo Kern Pharma és Euskaltel-Euskadi) is hoppon maradnak olyanok, akik a hazájuk körversenyén való indulásra alapozták az idényüket.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)